Koenig & Bauer презентує Rapida 76 нової генерації

Koenig & Bauer презентує Rapida 76 нової генерації

Комплексна автоматизація для прискорення переналагодження, безліч опцій для друку та облагородження продукції, вимірювально-контрольні системи для різних типів виробництва, цифрові сервіси для кращої ефективності.

Koenig & Bauer представляє новий етап розвитку листової офсетної техніки формату B2. Rapida 76 (стандартний формат аркуша - 530x750 мм, спеціальний формат - 605x750 мм) відрізняється високою автоматизацією, компактністю і швидкістю друку до 18 000 л/год. Зовні обладнання теж перетворилося, що було відзначено престижними нагородами за промисловий дизайн.

Нові та вже відомі функції автоматизації роблять Rapida 76 надзвичайно продуктивною і ефективною листовою офсетною машиною. Серед ключових особливостей можна назвати сервоприводні елементи DriveTronic: прості в обслуговуванні, без складних передавальних систем, вони забезпечують паралельні процеси при зміні замовлень і переналагоджуванні. Ще одна перевага в тому, що всі компоненти машини можна попередньо налаштовувати. Крім пульта управління ErgoTronic з настінним екраном, Rapida 76 оснащена сенсорними дисплеями для зручності оператора при виконанні всіх робіт. Так що якщо вам потрібна машина формату B2, Rapida 76 буде ідеальним засобом виробництва.

Rapida 76 може включати до 11 секцій для друку / обробки і буде повністю відповідати вашим виробничим вимогам. Це може бути конфігурація з автоперемикаючим пристроєм перевороту листа для друку 5 + 5, з додатковою секцією лакування (виробництво обкладинок і ін.) або машина з обладнанням для подвійного лакування (виготовлення фармацевтичної упаковки тощо). Є версії з піднятою підставою для збільшення стапеля при друку на картоні і різні варіанти подовження приймання для лакованих виробів. Також доступні роздільники фарб для ірисового друку. Завдяки різноманітності систем вимірювання, включаючи інспекцію відбитків «в лінію», Rapida 76 підходить і для таких спецзадач, як виробництво продукції з високим ступенем захисту.

Ця полуформатна машина досить універсальна і в плані вибору фарб і лаків. Крім звичайних витратних матеріалів, можна працювати з матеріалами УФ-затвердіння. На ваш вибір - сушки ІК / гаряче повітря, УФ, HR-UV і LED-UV.

Rapida 76 має і додаткові переваги, які не завжди доступні в цьому форматному класі.

Як і на всіх машинах Rapida, невикористовувані апарати фарб тут можуть бути відключені. Таким чином зменшується знос валиків і прискорюється переналагодження. Щоб знову запустити ці апарати фарб, досить натиснути кнопку на пульті управління.

Загинати край друкованих форм перед їх установкою в машині більше не потрібно. На Rapida 76 можна використовувати формні пластини без загинання незалежно від того, автоматизована або одночасна заміна друкованих форм використовується.

Барвині ящики ColorTronic гарантують високу точність відтворення завдяки типовій для Rapida системі дозування: окремі зональні ракелі і спеціальний механізм забезпечують однакове зусилля при контакті між барвистими ящиками і редуктором. При цьому в кипсейки з покриттям EasyClean заміна фарб не відніме багато часу навіть без використання плівок.

Технологія одночасної зміни друкарських форм дозволяє замінити всі пластини на Rapida 76 за 45 секунд. За допомогою CleanTronic Synchro можна змивати офсетні і друкарські циліндри, а також вибірково - барвисті секції паралельно зі зміною формних циліндрів. Це значно прискорює переналагодження і дає більше часу для безпосередньо друкованого виробництва. Те ж стосується і автоматизованої заміни лакувальних форм.

Вимірювально-контрольні системи допоможуть скоротити час переналагодження, зменшити кількість приладних відбитків і отримувати стабільно високу якість продукції різного типу. Rapida 76 може бути оснащена системами для вимірювання і регулювання приведення, управління кольором і контролю відбитків. Всі inline-системи пов'язані із загальною камерою, що спрощує техобслуговування і робочий процес.

У відповідному максимальному оснащенні ErgoTronic ICR регулює приводку на окремому відбитку на пульті управління. QualiTronic ColorControl забезпечує зручне управління кольором. За останньою друкованою або секцією лакування або за останньою секцією перед пристроєм перевороту листа встановлюють відеосистему, яка автоматично визначає оптичну щільність і регулює барвні зони в потоковому режимі. При необхідності систему можна доповнити функцією контролю балансу по сірому (QualiTronic InstrumentFlight). Для безкомпромісної якості друку є опція QualiTronic PDFCheck: відбитки порівнюються з файлом PDF, отриманим від замовника.

Різноманітні цифрові сервіси для Rapida 76 допомагають скоротити незаплановані простої, зробити обслуговування машини зручним, без мовних бар'єрів, а також анонімно порівнювати продуктивність машини з аналогічною технікою. Це PressCall (для оптимізації зв'язку при дистанційному сервісному обслуговуванні), Visual PressSupport (для доповнення діалогу фотографіями - з позначками, текстами, відео і голосовими повідомленнями), Performance Reports (звіти про продуктивність), Press Inspection Reports (звіти про справності обладнання), а також різні проактивні сервіси на основі штучного інтелекту.

Центральним контактним пунктом стає Customer Community, де об'єднуються всі пропозиції по сервісах. Користувачі і виробник використовують при цьому однакову інформаційну базу і співпрацюють на одному рівні.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1963