KBA на Graph Expo 2014: нові продукти й партнери

KBA на Graph Expo 2014: нові продукти й партнери

На чиказькій виставці німці представили струминну друковану машину промислового класу RotaJET L-Series, а також оголосили про співпрацю з американськими компаніями Tensor і Hewlett-Packard.

Нова ЦПМ RotaJET 89-130 призначена для кропнотиражного виробництва книг, розсильних матеріалів, журналів, газет, упаковки та іншої продукції. Устаткування має модульну конструкцію і підготовлено до використання друкуючих головок майбутніх поколінь.

Пристрої можуть випускатися в п'яти версіях - RotaJET 89/100/112/123/130 (з шириною рулону від 895 до 1 300 мм). На відміну від системи RotaJET 76 (ширина рулону - до 790 мм), всі молодші моделі серії L швидко розширюються завдяки єдиній технічній платформі. При цьому можливо змінити і барвистість машини (від монохрома до повнокольору). Крім того, нове обладнання легко інтегрується в офсетну систему рулонної логістики.

29 вересня група Koenig & Bauer AG оголосила про рамкову угоду з компанією AH Tensor International LLC (Вудридж, Іллінойс, США). Сторони домовилися про те, що KBA продаватиме на комісійній основі американські газетні ротації з циліндрами одинарної ширини.

Подібні альянси є логічною реакцією на скорочення світового ринку газетного друку. KBA - провідний виробник газетних рулонних машин з циліндрами подвійної і потрійної ширини. Це обладнання преміум-класу відповідає найвищим вимогам продуктивності, автоматизації і зручності експлуатації. Tensor, в свою чергу, випускає бюджетну техніку для невеликих підприємств.

Зліва направо: Крістоф Мюллер, керівник рулонного напрямки KBA; Маттіас Андерсон, генеральний директор Tensor International; Александер Хуттенлохер, директор з продажу рулонного офсетного встаткування KBA

Поки що співпраця поширюється на ринки США і Канади, але планується охопити й інші країни. Причому угоду з Tensor не скасовує стратегічної кооперації KBA з індійською The Printers House (TPH) з просування машин Orient.

Також в ході Graph Expo 2014 був оприлюднений спільний проект HP і KBA по розробці рулонної термоструйной машини для промислового виготовлення упаковки з гофрокартону. Новинка буде просуватися під брендом Hewlett-Packard.

HP оцінює міжнародний ринок друку на гофротарі в 2,5 млрд дол. США. Розвиток цього сектора обумовлений глобалізацією брендів, зростанням населення і відновленням світової економіки. У той же час такі тенденції, як збільшення числа асортиментних позицій, мікросегментування ринку і скорочення життєвого циклу продукції, підігрівають попит на малотиражну цифрову печатку.

Ауреліо Маруджі, віце-президент і гендиректор HP Inkjet High-Speed ​​Production Solutions; Крістоф Мюллер, керівник рулонного напрямки KBA

Цього року компанія HP оголосила про свій намір вийти на ринок упаковки з гофрокартону. Перший комплекс HP High-speed Inkjet Corrugated Packaging Solution вже запущений на виробництві компанії Obaly Morava, as (Чехія).

Беручи участь у спільній ініціативі, KBA надає свої технології обробки паперу, досвід масштабного виробництва і знання ринку упаковки. Вклад Hewlett-Packard визначається її лідерством в області ІТ і струменевого друку, а також неперевершеними можливостями щодо виведення ЦПМ на ринок.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1249