KBA на drupa: оновлена Rapida 145 із двохстапельною прийомкою

KBA на drupa: оновлена Rapida 145 із двохстапельною прийомкою

Шестифарбова машина з лакувальною секцією і автоматизованою стапельною логістикою постане в новому оснащенні, призначеному для підвищення ефективності поліграфічного виробництва. Крім збільшеної до 18 000 відб./год максимальної швидкості друку (Rapida 164: 16 500 відб./год), відвідувачі побачать прийомку з двома стапелями. Ця опція також доступна у форматі B1 (Rapida 106).

Стапель без дефектів допоможе збільшити продуктивність

Нову приймальню оцінять пакувальні друкарні, які хочуть оптимізувати високоінтенсивне виробництво. Ідея в тому, що у прийманні формується два стапеля: менший — із вадами, а більший — із тиражними відтисками; останній може бути негайно передано для висікання або кашировки. Ручне сортування макулатури при цьому відсутнє, і продуктивність, відповідно, підвищується.

Обидві стопи інтегруються в систему стапельної логістики. Відходи можна видаляти на максимальній швидкості (18 000 від/год для Rapida 145 або 20 000 для Rapida 106). Більше того: автоматично відбраковуються як приладочні відбитки, і вся подальша макулатура, яка виникає на робочих швидкостях. Заплановані й інші області застосування цієї опції. Нова приймальня робить безпечнішою заміну стопи в режимі нон-стоп на максимальній швидкості. Робота з двома стапелями можлива в ручному і автоматичному режимі.

Автоматична компенсація розтягування папери

Друк зі зволоженням, послідовне накладення фарб і їх кількість впливають на запечатуваний матеріал і можуть призвести до деформації відбитка. На машинах Rapida великого формату для компенсації розтягування паперу передбачена функція дистанційного регулювання (ErgoTronic PlateStretch): друкована форма витягується в осьовому напрямку і по колу (до 0,2 мм). При цьому ніякого ручного втручання не потрібно. У результаті покращується якість друку і зменшується кількість браку.

Якість друку на увазі

Поліпшення торкнулися також системи регулювання кольору «в лінію» QualiTronic ColorControl. Зелені та червоні індикатори на дисплеї пульта управління ErgoTronic показують друкареві, знаходяться оптичні густини фарби в межах допусків. При відхиленні звуковий сигнал повідомляє про необхідність коригування. Щоб знизити кількість макулатури, можна запрограмувати зупинку самонакладу в тому випадку, якщо помилку не можна швидко виправити.

QualiTronic PDF для повної автоматизації контролю якості

Ще однією новинкою на drupa у великому форматі стане повністю автоматичний контроль якості в процесі друку з допомогою QualiTronic PDF. Система порівнює відбитки з файлом PDF, створеним на додрукарському етапі. Після затвердження еталонного листа автоматично створюється віртуальний зразок; із ним порівнюються всі наступні відбитки, як тільки включається лічильник тиражних аркушів. Камера з роздільною здатністю близько 300 dpi виявляє дрібні вади розміром до 90 мкм навіть на максимальній швидкості машини. Параметри контролю можна змінювати під час друку. На екран пульта управління ErgoTronic виводиться докладна інформація про дефекти на відбитках. Вичерпні відомості про якість друку фіксуються у сертифікатах і протоколах.

QualiTronic PDF Pile View — це додатковий інструмент для аналізу помилок по закінченні виробництва або у випадку рекламацій. Жорсткий контроль всього тиражу скорочує кількість макулатури і запобігає відвантаження бракованої продукції.

Альтернативна логістика з високим рівнем автоматизації

Як провідний постачальник технологій друку на картоні KBA-Sheetfed має багаторічний досвід у сфері стапельної логістики. У рамках концепції PileTronic тепер можливий монтаж устаткування вище рівня підлоги і з меншою висотою; такий варіант підходить у тих випадках, коли небажані зміни статі в цеху або фундаменту будівлі.

Стрічки LOX і серводвигуни забезпечують плавне і точне транспортування стапеля до друкованої машини. Інтуїтивна панель управління полегшує контроль процесу. Також можна використовувати компоненти Plug & Play.

Пристрій перевороту стапеля забезпечений програмою з індивідуальним управлінням. У залежності від типу задрукованого матеріалу можна налаштувати тривалість вібрації, подачу повітря, положення стопи або механічні впливи на неї. При підготовці стапеля система автоматично видаляє від трьох до п'яти верхніх макулатурних листів.

Енергоспоживання під контролем

На пульті управління в режимі реального часу можна побачити споживану потужність і відповідний їй витрата електроенергії машини в цілому і окремих компонентів, таких як, наприклад, сушіння. KBA LogoTronic Professional протоколює і зберігає дані за енерговитратами на друк кожного замовлення.

VisuEnergy — так називається рішення KBA для аналізу енергоємності всього поліграфпідприємства. Ця інформація може використовуватися як вихідні дані для корпоративної системи управління енергоспоживанням.

До зустрічі в Дюссельдорфі (павільйон 16, стенд C47)!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1376