Made by KBA: ротаційний трафаретний друк

Made by KBA: ротаційний трафаретний друк

KBA-Sheetfed розробила Rapida RSP 106 для автономної обробки елітного пакування, високоякісної рекламної продукції та корпоративних видань. Обладнання створено на добре відомої платформі Rapida (самонаклад, приймання, проводка листів, сушка, пульт управління і т. д.). Завдяки цьому з новою технікою легко впорається будь-який оператор, знайомий із листовими офсетними машинами Rapida, та й неофіт освоїть її без проблем.

Основна цільова група Rapida RSP 106 - післядрукарники, що спеціалізуються на нестандартній обробці, а також офсетні друкарні, які бажають доповнити свої послуги якісним облагороджуванням продукції. Устаткування розганяється до 8 000 отт./год (в залежності від замовлення), і така продуктивність повинна залучити трафаретник, що працюють з великими тиражами. Крім того, машина підходить для розвитку нових бізнес-напрямків промислової поліграфії. Нарешті, ротаційний трафаретний друк є однією з численних опцій для представленого в Дюссельдорфі струменевого ЦПМ KBA VariJET 106 Powered by Xerox.

Підготовка листів для високоякісного лакування

Rapida RSP 106 включає секції каландрирування і власне трафаретного друку. Каландрирування видаляє противідмариваючий порошок із відбитків і очищає їх від інших забруднень. Крім того, розгладження листів сприяє кращому розподілу лаку.

Секція каландрирування складається з друкованого циліндра зі спеціальною компресійної сорочкою і перемикаючого хромованого валу. Також тут передбачена автоматична ракельна камера з інтегрованим відсосом для видалення сторонніх часток із хромованого валу. Завдяки тонкому регулюванню натиску секція каландрирування налаштовується під відповідне запечатування.

Трафаретний друк може бути чистим

Секція трафаретного друку оснащена AirTronic Drum - друкованим циліндром із перфорованою сорочкою. Стиснене повітря повністю фіксує лист на сорочці. Над ним розташований сітковий циліндр, який можна легко замінити вручну. Точне позиціонування замкнутої області сітки при паузах у пресі забезпечує роботу без забруднень. Сітка обертається лише тоді, коли друковані аркуші проходять через секцію.

Простий монтаж і демонтаж трафаретних циліндрів

Заміна ракеля здійснюється збоку. Плавна моторизована настройка тиску і кута ракеля спрощує роботу і проводиться безпосередньо у секції трафаретного друку або ж з пульта управління, у якому інтегровані функції всіх агрегатів.

Трафаретний циліндр має власний привід і при зупинці фіксується виїмкою вниз, щоб виключити небажану передачу лаку або фарби. Крім того, за допомогою окремого приводу регулюється приводка по колу і, якщо необхідно, коригується раппорт. Завдяки моторизованій установці натиску секція налаштовується на товщину матеріалів для друку.

Рентабельне виробництво трафаретних форм

Rapida RSP 106 передбачає використання різних типів сіток. Витрати на їх виробництво можна скоротити за рахунок правильної організації додрукарських процесів.

Зазвичай сітки обрізаються за форматом і поставляються з типовою схемою отворів для накладення фотоформи і зварювання швів. Процеси експонування, промивання, сушіння не відрізняються від виробництва плоских трафаретних форм. До специфічних етапах роботи тут можна віднести зварювання поздовжніх швів і приклейку торцевих кілець. Для полегшення цих маніпуляцій можна використовувати спеціальні фіксатори.

Поставки вже почалися

Rapida RSP 106 пройшла всі виробничі випробування і готова до інсталяцій. Крім машини, яка вже кілька місяців працює в друкарні Kolbe-Coloco Spezialdruck у Ферсмольд (Нордхайм-Вестфалія), така ж техніка встановлена ​​в демонстраційному центрі KBA-Sheetfed і може бути використана для проведення різних тестів.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1399