KBA-Sheetfed оптимізує систему управління якістю

KBA-Sheetfed оптимізує систему управління якістю

У 2018 р. KBA-Sheetfed перегляне свою програму вимірювальних і контрольних систем для аркушевих офсетних друкарських машин Rapida. Відтепер однієї відеокамери QualiTronic 2 вистачить для трьох типових функцій контролю якості «в лінію»: вимірювання і регулювання кольору, моніторингу виробництва, порівняння відбитків з додрукарським PDF-файлом.

Переваги такого рішення очевидні:
не потрібно купувати кілька систем;
одну систему простіше обслуговувати;
камера зчитує всю площу кожного аркуша.

У результаті управління кольором стає набагато швидше. При цьому прискорюється приладка, скорочується кількість відходів, а ви отримуєте безперервний контроль якості.

Зовні камери QualiTronic 2 майже не відрізнити від попередниць. Одне з нововведень полягає в тому, що поряд з колориметрії і перевіркою загальної коректності відбитка можливо порівняння з PDF.

Функції для управління приводкой «в лінію» не зміняться: зчитування і контроль поєднання міток забезпечує надійна система QualiTronic ICR, яка може працювати незалежно від QualiTronic 2.

Управління кольором здійснюється за допомогою системи QualiTronic ColorControl 2 (вимір і регулювання оптичної щільності в inline-режимі), всі її функції доступні на центральній консолі управління ErgoTronic. Компанія оптимізувала концепцію управління системою і звела до мінімуму кількість маніпуляцій оператора. На основі QualiTronic ColorControl 2 працюють дві альтернативні системи - PrintCheck і PDFCheck.

Функція перевірки відбитків «в лінію» теж була поновлена. QualiTronic PrintCheck порівнює надруковане зображення з першим еталонним відбитком, а QualiTronic PDFCheck додатково порівнює листи з допечатним PDF-файлом.

Управляти inline-системою QualiTronic PrintCheck також можна за допомогою центральної консолі. Для прискорення приладки тут з'явилися дві нові функції. По-перше, весь процес перевірки повністю автоматизований, починаючи з навчання і закінчуючи створенням протоколу в LogoTronic. У той же час незалежна параметризация контрольних допусків спрощує адаптацію до різних рівнів якості друку.

QualiTronic PDFCheck працює з тим же дозволом камери QualiTronic 2, що і QualiTronic PrintCheck, а саме 90 dpi в середньому форматі. Крім того, перевірка відбитків «в лінію» забезпечує вичерпне порівняння їх з PDF. На початку виготовлення тиражу друкований аркуш автоматично порівнюється з файлом PDF, створеним на додрукарському етапі. Тобто будь-які дефекти або відхилення можуть бути виявлені ще до запуску повномасштабного виробництва.

Користувачі також можуть вибрати перевірку листа за допомогою QualiTronic PDF HighRes. Це добре відомий окремий продукт, націлений насамперед на тих, хто друкує фармупаковку або інструкції до ліків. Для перевірки таких відбитків необхідний дозвіл до 300 dpi. І якщо в двох інших випадках застосовуються кольорові камери, ця система працює з двома чорно-білими кольорами, роздільна здатність яких у чотири рази вище. Таким чином, QualiTronic PDF HighRes - єдина інтегрована система контролю якості, що повністю відповідає найсуворішим вимогам фармацевтичної галузі.

QualiTronic PDF HighRes має максимальний дозвіл і, відповідно, забезпечує найвищу точність перевірки відбитків «в лінію», доступну сьогодні для офсетних машин. Система помітить навіть відсутність крапки над «i» розміром 6 пунктів (Arial) на повній швидкості друку. А опція зі штрих кодом напевно зацікавить виробників харчової упаковки.

У всіх версіях QualiTronic PDF пропонує функції звітності, оптимізовані для конкретних виробничих завдань. Тут і статистичні дані, і документування некоректних відбитків з деталізацією номера листа і типу помилки. Розгорнутий звіт призначений, перш за все, для внутрішньої оцінки. У свою чергу, короткий звіт з робочими даними і зведеним оглядом якості друку не буде зайвим при спілкуванні з клієнтами.

QualiTronic SheetIdent - додатковий модуль для QualiTronic PDFCheck або QualiTronic PrintCheck, який відповідає за нумерацію аркушів на накладному столі Rapida. Струменевий головка друкує послідовні номери на аркушах, що надходять в самонаклад. Коли QualiTronic PDFCheck або QualiTronic PDF HighRes виявляє дефектний лист, то пов'язує цю помилку з відповідним ідентифікаційним номером листа і заносить дані в общестапельний звіт. Пізніше зіпсований лист можна видалити вручну.

Кілька користувачів вже замовили опцію QualiTronic PDF PileView. Встановивши програму на своєму ПК, менеджер із якості в будь-який час зможе віртуально оцінити забракований відбиток в стапелі.

Всі вимірювально-контрольні системи можна замовити з січня 2018 р.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1655