Koenig & Bauer і Harris & Bruno презентували новий анілоксовий вал для аркушевих офсетних машин
Шон Тоблер, менеджер з розвитку бізнесу Harris & Bruno, і Кріс Тревіс, директор із технологій Koenig & Bauer, обговорюють нові анілоксові вали

Koenig & Bauer і Harris & Bruno презентували новий анілоксовий вал для аркушевих офсетних машин

Технологія Quantum знижує витрату лаку на 15–40% порівняно з традиційними схемами гравіювання (шестигранники і канальні чарунки зі спіральним растром) з аналогічними BCM і LPI.

«Нова технологія лазерного гравіювання дає змогу формувати „чистішу“ чарунку із тоншими стінками, — пояснює Шон Тоблер, менеджер з розвитку бізнесу Harris & Bruno. — Це природний прогрес від грубих високоструктурованих чарунок до дрібніших, які краще віддають рідину і тверді часточки. Така форма поліпшила передавання лаку із чарунок на лакувальне полотно. Чарунки відкритого типу з нерегулярною структурою допоможуть мінімізувати піноутворення, обмеживши при цьому розтікання менш в’язких ВД-лаків».

Таким чином власники машин Koenig & Bauer, оснащених камер-ракельною системою Harris & Bruno, зможуть отримати більш гладкий і рівномірний шар лаку на задруковуваному матеріалі.

«Завжди файно працювати з командою Harris & Bruno, — розповідає Кріс Тревіс, директор із технологій Koenig & Bauer. — Після попереднього обговорення вони врахували запити і повернулися з технологією відкритих чарунок Quantum. Це новий рівень і може принести користь всім поліграфістам з більшістю типів лаку, доступних сьогодні. Це недорогий метод, як поліпшити ефекти лакування на кшталт Soft Touch і матових. Ми побачили переваги, просто замінивши вал. Клієнти, що використовують глянцеві УФ-лаки, оцінять гладший шар на відбитку. Економія витратних матеріалів неодмінно привабить наших замовників, що друкують великі наклади паковань. Виробники картонних коробок також побачать, як змінилися їхні звичні ефекти лакування. Крім того, кут і напрямок гравіювання дають змогу новому валу забирати більше лаку з камери і передавати на форму».

Покупці теж неабияк задоволені. «Нещодавно ми випробували новий растровий вал H&B Quantum, розроблений для кращого відділення часточок і створення гладшої лакової плівки, що особливо важливо для оксамитних або матових ефектів, — говорить Скотт Бернетт, начальник виробництва друкарні Cedar Graphics, США. — Друкували програму випускної церемонії для університету, з обкладинкою суцільним чорним тлом (подвійний шар фарби). Ми були просто вражені — ідеальне покриття Soft Touch, неймовірно рівне!»
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1976