Перша Rapida 164 нового покоління друкує паковання та POS-матеріали у Німеччині

Перша Rapida 164 нового покоління друкує паковання та POS-матеріали у Німеччині

Нова техніка продуктивніша на 15–20% і може рентабельно виготовляти будь-які наклади завдяки автоматизації.

Під ім’ям Teamplayer-in-Print компанії Walter Grieger Offsetdruck (Неттеталь) і Gieseking (Білефельд) надають послуги друку на картоні та гофрокартоні з 2012 року. Партнери спеціалізуються на виробництві складаних коробок та POS-матеріалів великого формату. Обидві друкарні випускають продукцію для великих пакувальних підприємств по всій Європі, але також мають і своїх кінцевих замовників.

Бізнес-концепція поліграфічних послуг для виробників гофропаковання вимагає завжди бути на крок попереду конкурентів. Тому Walter Grieger Offsetdruck часто однією з перших пробує інновації, а з початку тисячоліття це означає технології Koenig & Bauer. Перша Rapida великого формату для гібридного виробництва була запущена саме в Неттеталі, як і перша машина з прямим приводом. І ось перша Rapida 164 нової генерації, яка ще й працює з розширеним колірним охопленням.

Коли йдеться про розширене колірне охоплення, Teamplayer можна вважати справжніми експертами. Керівний директор Вільгельм Дрісен пояснює: «Ми вбираємо все, що відбувається у виробників». А успіх Koenig & Bauer протягом останніх двох десятиліть забезпечують постійні інновації.

Неабияке збільшення продуктивності

Нова Rapida 164 вже кілька місяців посилює друкарські потужності Walter Grieger. Семифарбова друкарська машина з лакувальною секцією та подовженим вивідним пристроєм на 15–20% швидше, ніж дві подібні моделі попереднього покоління. Те саме стосується часу переналагодження. Цьому сприяють перевірені технології автоматизації, як-от самонаклад DriveTronic SIS із вирівнюванням аркушів без бічного упора, комбіновані змивні пристрої CleanTronic для різних типів фарби, включно із одночасним змиванням фарбових валиків DriveTronic SRW, а також система автоматизованої стапельної логістики. Крім того, тут використовують друкарські форми без загинання, пневматичні фарбові ящики з покриттям EasyClean для швидкої заміни фарб, допоміжні пристрої для вставлення форм у лакувальну секцію та систему підйому форм на рівень галереї.

Навіть у стандартному оснащенні Rapida 164 друкує зі швидкістю до 16 000 арк./год (формат 1 205×1 640 мм) — і не лише теоретично. Операторам часто потрібна абсолютна продуктивність. Таким чином передсерійне обладнання задруковує понад 4 млн аркушів за місяць. Це майже 8 км2 — більше, ніж площа Гібралтару, або 2/3 площі району Неттеталь у Кальденкірхені, де розташована друкарня Grieger.

Менше відходів, більше якості

Багато змінилося і в плані економії на макулатурі. Система QualiTronic ColorControl допомагає контролювати колір на величезних аркушах, зокрема порівнює відбитки з додрукарським PDF-файлом (опція PDFCheck). Спецпристрій маркує стартові та інші негодящі аркуші, тож далі обробляються тільки відбитки тиражної якості.

Вільгельм Дрісен також уважно стежить за розвитком мережевих технологій. Система управління виробництвом Koenig & Bauer LogoTronic стала важливим компонентом, який інтегрує друкарські машини в загальний робочий потік. Друкарня Grieger використовує MIS від Prosecco і додрукарський модуль Hybrid. Усі три системи ідеально узгоджені одна з одною та завдяки інтерфейсам CIP4 утворюють єдиний робочий потік підприємства від комерційного адміністрування до друку. Дані для формних процесів готують у MIS, потім вони передаються до системи LogoTronic. Друкар запускає машину, а після відпрацювання визначеної кількості аркушів автоматично відбувається заміна форм. У результаті потрібно менше коригування кольору і заміни фарб, а надійність процесу підвищується.

Відмінна продукція

Будь-яка автоматизація має створювати додану вартість для клієнтів: їхні замовлення повинні виконуватися краще, швидше та оптимальніше. Замовник отримують вироби незмінно високої якості навіть у найкоротші терміни і завдяки цьому теж можуть стати більш гнучкими.

Walter Grieger пропонує послуги офсетного друку пакувальних та POS-матеріалів з 1988 року. Після встановлення перших машин Koenig & Bauer список клієнтів побільшав за рахунок компаній, що працюють із картоном та гофрокартоном. Стартувавши як гаражне виробництво з капіталом 500 німецьких марок, підприємство сьогодні займає 11 000 м2 тільки в Неттеталі. Чотири аркушеві офсетні машини в Неттеталі та Білефельді працюють 17 змін на тиждень. Вони настільки автоматизовані, що можуть рентабельно виготовляти наклади як у 100 аркушів, так і понад 100 000. Крім стандартного паковання, друкарня може виконувати УФ-оздоблення на срібній та золотій фользі, приміром, для реклами косметичної продукції. Типовий спектр задруковуваних матеріалів — від 170 до 700 г/м2.

Фокус на друці

Замовники Teamplayer-in-Print різні. Це представники не лише німецькомовних регіонів, а й Нідерландів, Бельгії, Скандинавії та Великої Британії. Підприємство, де працює 90 осіб, за рік переробляє 35 000 т паперу і картону. На складах двох друкарень може зберігатися одночасно до 10 млн аркушів. Завдяки особливій бізнес-концепції обидві компанії максимально сконцентровані на друці. Клієнти самі займаються дизайном паковань та післядрукарською обробкою. А тут створено робочий потік, який не має аналогів щодо оптимізації процесів, термінів виконання замовлень та управління якістю.

Крім високої універсальності, клієнти виграють від великого формату друку, адже це дає змогу виготовляти як цілісні дисплеї, так і збірні вироби. Чотири гігантські машини на двох виробничих майданчиках забезпечують високу продуктивність. Компанія Grieger сама виробляє фарби та лаки з необхідних компонентів, причому не лише для власних потреб, а й для інших друкарень.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 2011