Оновлення книжкової лінії значно поліпшило продуктивність TNM Print

Оновлення книжкової лінії значно поліпшило продуктивність TNM Print

Коли замовлень на вироби в палітурці відчутно побільшало, чеська друкарня інвестувала в машину для вставляння лясе та стопоукладач BLSD для своєї книжкової лінії Diamant MC 35.

Компанія TNM Print у містечку Хлумець-над-Цідліноу, заснована 1965 року як держпідприємство з випуску брошур для аграріїв, була приватизована у 1996 році. Спочатку друкарня зосередилася на дротошвейному скріпленні, а 2014 року придбала Diamant MC 35 — свою першу техніку Müller Martini. Сьогодні продукція у палітурці складає тут близько 70% обсягу продажу.

Брак автоматизації…

Майже 30% продукції TNM Print експортує до кількох європейських країн, при цьому наклади становлять від 200 до (у виняткових випадках) 40 000 примірників із середнім показником 2 000 штук. Вирішальним фактором для придбання автоматизованої книжкової лінії, яку через рік доповнила ниткошвейна машина Ventura MC 200, був вихід на великий зарубіжний ринок. Зокрема компанія друкує іноземцям підручники. «У них м’які обкладинки, щоб менше важили, — завдання саме для Diamant MC 35», — говорить начальник виробництва Радек Куклік.

Пандемія сприяла значному збільшенню попиту на палітурку, особливо в сегментах кулінарних книг (які дуже популярні в Чеській Республіці), художньої та історичної літератури, дитячих видань. Diamant MC 35 легко впоралася з додатковим навантаженням. Але вкладання лясе та стапелювання готових книг уручну дедалі більше гальмували робочий процес.компенсована завдяки двом новим системам

Щоб знизити витрати на персонал та прискорити виробництво, компанія, в якій працюють 50 осіб у тризмінному (друк) і двозмінному (післядрукарська обробка) режимах, торік доповнила свою книжкову лінію машиною для вставляння лясе і стопоукладачем BLSD. За словами Радека Кукліка, ефект цього апгрейду став швидко помітний: «З того часу наша продуктивність неабияк збільшилася: на 40% — для вкладання лясе, що тепер відбувається в потоковому режимі, і на 10% — для стапелювання».

Автоматизація стапелювання мала і юридичне підґрунтя. Чеське трудове законодавство обмежує максимальну вагу, яку працівник може піднімати за день.

Коли шеф підставляє плече

Незважаючи на карантинні обмеження, монтаж та введення в експлуатацію двох систем відбулися без проблем. «Вони цілком відповідають нашим очікуванням, — наголошує Радек Куклік, — і завдяки вищому рівню автоматизації ми змогли покращити наші позиції на чеському ринку, особливо щодо книжок із закладками».

Компанія TNM Print, яка неодноразово здобувала нагороди за якість своїх книг, порівняно добре пережила коронакризу — не в останню чергу завдяки гнучкому використанню персоналу. Скажімо, начальник виробництва сам кілька разів допомагав робітникам біля аркушекомплектувальної машини та книжкової лінії, коли були аврали. «Це ще більше зміцнило командний дух у нашій компанії», — резюмує Радек Куклік.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 2013