Koenig & Bauer купила 49% Celmacch Group S.r.l.

Koenig & Bauer купила 49% Celmacch Group S.r.l.

Німецький виробник зміцнює свої позиції на перспективному ринку гофрокартону, з акцентом на флексодруці та ротаційному висіканні.

Koenig & Bauer, виробник друкарських машин із найширшим асортиментом у галузі, та Celmacch Group S.r.l., один із провідних виробників флексотехніки для друку на високопрофільному гофрокартоні і ротаційних висікальних ліній, вирішили об’єднати зусилля для спільного подальшого розвитку та маркетингу на ринку гофропаковання. У майбутньому Celmacch працюватиме під назвою Koenig & Bauer Celmacch S.r.l.

Гофрокартон: універсальний засіб на ринку паковання

У гофрокартон пакують буквально все, тож недарма він займає найбільшу частку паковального ринку за вартістю. Поруч із класичними гофрокоробками чималим попитом користується зовнішнє паковання — вторинне і третинне. Цей сектор дедалі більшає завдяки електронній комерції. Гофрокартон до того ж є рекламним носієм, який привертає увагу в місцях продажу. Нарешті, це зразковий екоматеріал, що має в середньому 80% переробленого вмісту і легко піддається утилізації.

Д-р Андреас Плесске, генеральний директор Koenig & Bauer: «Гофрокартон відповідає зростаючим вимогам сталого розвитку в пакувальній промисловості, не в останню чергу завдяки Європейському зеленому курсу, а отже і нашій стратегії Exceeding Print».

Celmacch уже понад 40 років обслуговує сектор гофрованого картону, для якого Koenig & Bauer випускає обладнання CorruCUT і CorruFLEX. Італійці розробляють і виготовляють флексомашини та ротаційну висікальну техніку, що надзвичайно добре зарекомендувала себе на ринку, особливо після перезапуску сімейства Chroma 2019 року, і вже працює у низки великих міжнародних виробників паковання.

Лука Челотті, генеральний директор Celmacch: «Ми шукали партнера для довгострокової співпраці і знайшли його в Koenig & Bauer. Наявний асортимент продуктів дає нам чудові можливості для подальшого зростання. Завдяки об’єднанню ми розширимо цей потенціал за допомогою міжнародної мережі збуту і обслуговування із понад 2 000 співробітників Koenig & Bauer. Як родина засновників ми хочемо активно формувати цей напрям разом із нашим новим партнером і далі збільшувати виробничі потужності на заводі в Дезенцано-дель-Гарда».

Унікальний асортимент флексодрукарських машин для обробки гофрокартону

Серію Chroma Evo групи Celmacch репрезентують модульні ротаційні висікальні та флексографічні машини початкового рівня. Тоді як серія Chroma High Tech характеризується високою автоматизацією. Техніка Koenig & Bauer CorruCUT і CorruFLEX призначена для виробництва коробок із ротаційним висіканням і друку на аркушах гофрокартону, це еталонне устатковання щодо автоматизації та продуктивності. Партнери планують об’єднати всі машини під загальною назвою Chroma. Таким чином Koenig & Bauer Celmacch зможе запропонувати клієнтам вичерпний асортимент обладнання в усіх цінових і продуктивних класах.

«Ми вийшли на ринок друку на гофрокартоні й завдяки об’єднанню із Celmacch продовжимо разом просувати інновації та зміцнювати наші позиції», — підтверджує Крістоф Мюллер, член правління Koenig & Bauer.

Д-р Штефен Кімміх, фінансовий директор Koenig & Bauer, пояснює: «З початку 1990-х років компанія Koenig & Bauer збільшує свою присутність на перспективному ринку пакування шляхом придбань. Я переконаний, що компетенції обох компаній ідеально доповнюватимуть одна одну. Партнерська співпраця є найкращою передумовою для успішного розширення нашого спільного бізнесу на ринку гофрокартону».

Штаб-квартира Koenig & Bauer Celmacch із майже 50 співробітниками залишиться у Дезенцано, Італія. Компанія має здорові фінансові показники і збільшила обсяг продажу до близько 20 млн євро після оновлення портфоліо 2019 року. На першому етапі кооперації партнери зосередяться на спільних збуті й сервісі, розробці продукції та нарощуванні потужностей зі складання. Koenig & Bauer має право на послідовну купівлю додаткових акцій Celmacch Group S.r.l. понад 49%. В Італії ще мають офіційно дозволити ці прямі іноземні інвестиції. Ціну угоди сторони домовилися не розголошувати.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 2033