Koenig & Bauer і System Brunner розширюють технологічне партнерство

Koenig & Bauer і System Brunner розширюють технологічне партнерство

Компанії анонсували нові функції системи Instrument Flight для ще ефективнішого управління кольором.

Koenig & Bauer і System Brunner співпрацюють вже більше десяти років. Нещодавно компанії домовилися посилити кооперацію в секторі аркушевого офсетного друку. Тож багатий досвід System Brunner у сфері управління кольором на всіх етапах виробництва друкованої продукції знаходитиме ще більше втілення у технологіях Koenig & Bauer. Крім того, цей функціонал буде розширено.

Головним продуктом System Brunner є програмне забезпечення Instrument Flight на базі штучного інтелекту. Цей софт роками застосовують для оцінювання багатьох параметрів друкарського процесу за балансом сірого, адже він значною мірою автоматизує керування кольором у промисловому друці.

Instrument Flight легко інтегрується до систем вимірювання та контролю QualiTronic або ErgoTronic аркушевих офсетних машин Rapida, що дає змогу автоматизувати наскрізне управління кольором від етапу додрукарської підготовки до виготовлення накладів. Програмне забезпечення доповнює навчальний/консультаційний пакет Print Expert, за допомогою якого друкарські машини можна оптимально включити в загальний робочий процес із керування кольором.

Крім того, Koenig & Bauer і System Brunner пропонують PSO-Match і G7-Match — два продукти з меншим вибором функцій, які, втім, забезпечують поліграфістів низкою корисних опцій подібно до Instrument Flight.

«Зелений» ефект

На додаток до якісних аспектів і заощадження часу та матеріалів Instrument Flight пропонує екологічні переваги, що дедалі більше важать у світі. Цей софт допомагає істотно зменшити кількість відходів — як на стадії прилагодження, так і під час друкування комерційних відбитків. Алгоритми за підтримки штучного інтелекту автоматично компенсують кольорові відхилення так само, як це відбувається зі сприйняттям барв людиною. Отже, знижується ризик того, що невдоволені клієнти вимагатимуть передрукувати їхні замовлення. А це не тільки заощадить вам кошти, але і зменшить витрати друкарських фарб, інших матеріалів та енергії на одне завдання.

Постійний розвиток

Протягом останніх років System Brunner безперервно удосконалює Instrument Flight. На сучасних консолях ErgoTronic компанії Koenig & Bauer це ПЗ має власні монітор і ПК, але повністю інтегроване в систему керування машиною. Завдяки цьому запити клієнтів і подальші розробки можуть бути реалізовані ще гнучкіше.

У теперішній версії софту вперше використано наскрізне управління кольором на базі ICC. Тут можна згенерувати звіт про наклад зі статистичною оцінкою друкарського процесу за візуальними критеріями та з окремою оцінкою відповідності певному стандарту друку (еталону) і візуальної стабільності кольору в тиражі. Це новація в поліграфічній галузі.

Нові продукти, зокрема, і для інших процесів друку

У розробці — Instrument Flight EXG для друку розширеною палітрою, сімома барвами (CMYK + OGV). Також партнери готують нові проєкти, зокрема, шукають можливості застосування своїх технологій в інших способах друку.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 2034