Gruppo Logo зробила безпрограшну інвестицію в техніку Müller Martini

Gruppo Logo зробила безпрограшну інвестицію в техніку Müller Martini

Нова машина КНС Pantera допомагає компанії з Боргорикко (Італія) самостійно виготовляти книжки у м'якій обкладинці та ефективно обробляти різні тиражі.

Якийсь час друкарня випускала вироби в м'якій обкладинці, видрукувані лише цифровим способом: книги, інструкції тиражем від 100 до 1 000 примірників тощо. Тепер же італійці можуть обробляти і «офсетні» блоки, тиражем 500-10 000 примірників (в середньому - 3 000).

А почалося все в 2017 році, коли до Gruppo Logo приєдналися дві нові компанії (всього група включає сім підприємств), одна з яких займалася саме офсетним друком. «Тоді ми серйозно задумалися про можливість обробляти всю продукцію в м'якій обкладинці без залучення підрядників», - пояснює віце-президент Габріеле Фрідеготто. Рішення на користь повного циклу власного виробництва було прийняте з двох причин. З організаційної точки зору, «це забезпечує швидшу обробку продукції - аспект, що має величезне значення, особливо для журналів», за словами Фрідеготто. Ну а в плані якості «це гарантує повний контроль всього виробничого ланцюжка».

Залишалося тільки вибрати обладнання. Для скріплення офсетної продукції Gruppo Logo з 2000 р використовує ВШРА Müller Martini Prima. Однак Габріеле Фрідеготто обґрунтовує покупку Pantera не тільки цим: «З одного боку, компактна конструкція - а у нас величезні проблеми з розміщенням техніки на виробництві. З іншого боку - неймовірна швидкість переналагодження. Щоб налаштувати всю лінію, включаючи трьохножову машину Granit, досить просто натиснути кнопку».

Останній фактор стає ще важливішим, якщо врахувати, що тиражі Gruppo Logo все частіше не дотягують до 500 примірників. І тут першу роль грає саме час переналагодження, а не швидкість роботи обладнання (хоча Pantera розганяється до 4 000 цикл./год).

Сьогодні компанія зі штатом 120 осіб, п'ятьма листовими офсетними друкованими машинами, вісьмома листовими ЦПМ і трьома рулонними займає сильні позиції в секторі цифрового друку. Це вирішальний фактор, який «гарантує безперервне зростання, попри складні ринкові умови», укладає Фрідеготто.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1872