Новаторський дух і передові технології Müller Martini

Новаторський дух і передові технології Müller Martini

Швейцарське підприємство Bubu AG, піонер у сегменті фотокниг, обкатує нову лінію Müller Martini для малотиражного виготовлення продукції у твердій палітурці.

«Наші конкуренти починали з плівкових процесів, а ми відштовхуємося від палітурних, - розповідає генеральний директор Томас Фрайтаг. - Ми сплітаємо ідеї, творчість і людей. Фотокниги дуже емоційні, і ми віримо, що майбутнє — за тактильною комунікацією».

Платформа для виробництва фотокниг Bookfactory заснована на цифрових технологіях. Однак з її допомогою Bubu послідовно втілює в життя свою філософію «офсетної» компанії: «Головне в книзі — палітурка» (Томас Фрайтаг, генеральний директор). Наприклад, Bubu застосовує дуплекс для друку чорно-білих фотографій, часто використовує спеціальний папір і робить унікальні обкладинки для книжок. Середній тираж такої продукції - 1,3 примірника.

Основна спеціалізація Bubu - промислові палітурні брошурувальні послуги для друкарень, переважно Швейцарії. Для цього використовують обладнання Müller Martini: машину КБС Acoro A5, книжкову лінію Diamant 60 з подачею форзацного листа VBA і клеємазальну машину Collibri. Крім того, компанія виробляє фотокниги для власного порталу Bookfactory.ch, який відомий завдяки високій якості і великому асортименту продукції. І ось для цих фотокниг Bubu знову ступила на нову технологічну територію — принаймні, в області твердої палітурки.

Сімейний бізнес в Мьонхальторфі став тестовим майданчиком для нового комплексу Müller Martini з виготовлення штучної продукції, який складається з самонакладу форзацного листа VBA, термобіндера Vareo і триножової машини InfiniTrim. Прем'єра такої лінії відбулася на Hunkeler Innovationdays в лютому.

«Ми шукали рішення "все-в-одному" для випуску книг у твердій палітурці тиражами від одного примірника, - розповідає технічний директор Рафаель Касімі. - Це було непросто: ми розглядали п'ять різних варіантів».

Müller Martini обрали за чотирма основними причинами:

надійна конструкція техніки;
близькість до заводу в Цофінген;
хороший досвід з іншим обладнанням цієї марки;
можливість використовувати машини гібридно.

Головні проблеми у виробництві фотокниг - це змінна товщина блоків і автоматизація попереднього приклеювання форзацних листів, а також швидкість переналагодження. «Ця машина, немов хамелеон, - вона дійсно здатна на багато що, - каже Рафаель Касімі. - Контроль виробництва за допомогою штрих-кодів гарантує найвищу надійність. Завдяки універсальності обладнання і широкого діапазону форматів ми можемо випускати найрізноманітнішу продукцію — від склеєних і прошитих книг в класичній м'якій або твердій палітурці до специфічних виробів, таких як брошури у швейцарській палітурці».

Нова техніка відмінно запрацювала з самого початку, у тому числі завдяки цінному досвіду, який Bubu придбала за багато років експлуатації машини Collibri. До того ж Рафаель Касімі особливо виділяє ТРМ InfiniTrim: «Я вражений високою якістю обрізки і тим фактом, що не потрібно витрачати час на переналагодження, - це абсолютно новий рівень в технології різальних машин».

Новим комплексом можуть управляти дві людини. Інтегрована лінія VBA / Vareo / InfiniTrim дозволить Bubu зменшити витрати на персонал на одиницю продукції, а також прискорити виробництво завдяки автоматизації. У зв'язку з цим Томас Фрайтаг розраховує підвищити продуктивність на 40%.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1904