Бар'єрні лаки Schmid Rhyner як альтернатива ПЕТ-пакованню

Бар'єрні лаки Schmid Rhyner як альтернатива ПЕТ-пакованню

Продукти GALACRYL уже пройшли випробування ринком і мають попит серед замовників паковання та поліграфістів.

Ми, люди, любимо комфорт, і це стосується навіть їжі. Фастфуд, кава на винос, моментальний фреш в супермаркеті полегшують наше гастрономічне життя, коли кожна секунда на рахунку. Але разом з тим збільшуються обсяги та швидкість утилізації тари, без якої ніяк. Недарма аналітики обіцяють найсвітліше майбутнє виробникам упаковки для швидкого харчування і одноразових стаканів. При цьому зростає потреба в простих пакувальних рішеннях.

Багато подібних виробів виготовлені з картону, тому для захисту підкладки та / або її вмісту від жирів і вологи потрібен бар'єрний шар. Зараз для цих цілей використовують головним чином поліетиленові плівки. Але такий пластик непросто переробити, і в цьому істотний недолік упаковки з ПЕТ-шаром. У підсумку ми бачимо, як під тиском екологів і громадськості посилюються нормативні вимоги, а з іншого боку - на всіх рівнях шукають нові можливості для скорочення додаткових відходів пластика.

Бар'єрні лаки швейцарського виробника Schmid Rhyner можуть стати хорошою альтернативою в багатьох випадках. Продукти GALACRYL вже пройшли випробування ринком і користуються попитом у замовників упаковки і поліграфістів. Проте Schmid Rhyner постійно вдосконалює свою продукцію і, щоб відповідати очікуванням користувачів, співпрацює з провідними підприємствами пакувальної галузі. Один з таких партнерів - Cardbox Packaging (Австрія), відомий виробник складних коробок для кондитерської, харчової та косметичної продукції.

Керуючий директор Cardbox Packaging Holding Клаус Хоклі так пояснює інтерес до цієї альтернативи ПЕТ: «Ми хочемо запропонувати клієнтам функціональні, сучасні та екологічні продукти. Тому для нас важливо співпрацювати з такими партнерами, як Schmid Rhyner, щоб розробляти бар'єрні рішення для харчової промисловості, вигідні нашим замовникам».

Нормативи по утилізації, переробці пакувального матеріалу і, найголовніше, скорочення кількості пластику представляють серйозну проблему і для друкарень, і для власників брендів. Адже успіх торгової марки сьогодні залежить в тому числі від екологічності виробничого ланцюжка.

Директор Cardbox Packaging Group Кріс Дюрінгер підкреслює: «У нашого пакування дуже короткий термін служби в життєвому циклі продукту, наприклад, для сектора швидкого харчування, тому вона дуже швидко потрапляє на етап утилізації. Однак, ми повинні забезпечити функціональність, якість і відповідність вимогам до харчової упаковки. Нам важливо, щоб клієнти отримували стійкі рішення. Тому ми працюємо з лаками Schmid Rhyner. Вони зменшують вміст полімерів на 75% в порівнянні з композитною підкладкою».

«Використання бар'єрних лаків замість ПЕТ-шару має й інші переваги, які не варто недооцінювати. Наші клієнти хочуть все більш швидких відвантажень. Якщо замовляти картон з ПЕТ-покриттям, ми або збільшуємо загальний час виробництва, або повинні нарощувати запаси цього матеріалу, що пов'язує наші операційні ресурси. А з бар'єрними лаками ми можемо працювати незалежно від постачальника і, що більш важливо, дотримуватися термінів», - каже Міхаель Шайбер, технічний директор Cardbox Packaging Wolfsberg (Австрія), відзначаючи рентабельність і продуктивність виробництва.

При роботі з бар'єрними матеріалами важливу роль відіграють тести KIT (жиростійкість) і CoBB (водопоглинання). Допустимі значення визначають можливості подальшого використання лаків. У продуктів Schmid Rhyner ці показники можуть досягати 12 (KIT) і 0 (CoBB).

Таким чином, бар'єрні лаки GALACRYL - хороша альтернатива композитним пакувальним матеріалам і з точки зору екології, і в плані ефективності виробництва.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 1942