Koenig & Bauer Durst презентувала VariJET 106

Koenig & Bauer Durst презентувала VariJET 106

Модульна лінія для виготовлення картонних коробок поєднує переваги цифрового струминного, класичного офсетного друку та післядрукарської обробки за один прогін.

Світова прем’єра VariJET 106 відбулася у Радебойлі, де клієнти й інші зацікавлені сторони, зокрема, побачили роботу обладнання наживо.

Бета-тестування розпочнеться найближчим часом, а перші секції будуть встановлені у замовників з Європи та Америки у другій половині 2022 року. Цільова група — виробники складаних коробок для фармацевтичної, косметичної, тютюнової та харчової промисловості.

На прем’єрі обладнання в Центрі обслуговування клієнтів також було презентовано стратегію Koenig & Bauer у секторі паковання. Крім того, учасники дізналися про цифровізацію бізнес-процесів для нових продуктів та послуг.

VariJET 106 може обробляти до 5 500 арк./год і поєднує в собі найкраще з обох світів — цифрового струминного друку та класичного офсетного. Ця машина формату B1 базується на високопродуктивній стандартній платформі Rapida 106 компанії Koenig & Bauer, з використанням RIP і друкувальних головок Durst (зокрема Durst Analytics, Smartshop та Workflow).

Сім фарб на водній основі (CMYK плюс помаранчевий, зелений та фіолетовий) відповідають суворим вимогам до безпеки для виробництва первинного паковання харчових продуктів. Особливо ефективна VariJET 106 у виготовленні персоналізованої продукції малими та середніми накладами.

Переваги VariJET 106:
+ модульна інтеграція процесів до та після друку;
+ поєднання цифрового друку з модулями платформи Rapida;
+ висока точність приведення завдяки виробництву «в лінію»;
+ конкурентоздатна сукупна вартість володіння, ефективне виробництво як ультрамалих, так і середніх тиражів;
+ економія ресурсів, складських площ та зменшення кількості відходів;
+ рентабельний друк будь-якого тестового паковання для нових кампаній;
+ швидке реагування на запити ринку.

Koenig & Bauer і Durst оголосили про створення спільного підприємства у 2019 році. VariJET 106 — перший продукт, розроблений партнерами. Іншими результатами кооперації стали ЦДМ Delta SPC 130 та лінія CorruJET 170 для виготовлення паковання з гофрокартону.

VariJET 106, Delta SPC 130 та CorruJET 170 створені на базі перевірених ринком технологій для автоматизованого, промислового випуску паковання, безпечного для харчових продуктів. Ці системи дають змогу оперативно реагувати на ринкові тенденції, варіювати вироби однієї партії і друкувати невеликі наклади. Вони також задовольнять зростаючі потреби замовників щодо захищеності бренду, екологічності й розвитку багатоканальних комунікацій, включно з електронною комерцією.

Роберт Стейблер, керівний директор Koenig & Bauer Durst: «Ця світова прем’єра — привід для гордості. Ми пройшли славний шлях! Численні випробування позаду, а досягнутий прогрес та перспективи нашої VariJET 106 надихають. У нас є бета-тестери із серйозними планами розвитку масового виробництва індивідуалізованої продукції, і ці потенційні замовники налаштовані на подальшу співпрацю. За відгуками наших клієнтів, переконливими причинами переходу на цифрове виробництво є зменшення тиражів, масова персоналізація та необхідність бути гнучкішими.

Успішні компанії повинні вміти розпізнавати тенденції, що виникають, і пропонувати рішення. Власники брендів, як і раніше, прагнуть, щоб їхня продукція виділялася серед решти, більш оперативного виконання замовлень і водночас зменшення відходів, дотримання всіх екологічних та контрольно-облікових норм. Крім того, вони хочуть бути впевненими, що нові методи виробництва є надійними, сумісними та рентабельними, а виробникам паковання потрібна масова кастомізація без шкоди для якості. Ми забезпечуємо все це».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2462
+380 44 281 XX XX +380 44 281 2463
Ідентифікатор: 2007